Profesjonalny catering przydatny od zaraz

Niegdyś przyrządzenie imienin dla gości trwało minimum 2 dni. Teraz trwa parę minut. Należy tylko pojechać do okolicznej restauracji i zamówić parę pozycji z menu. Albo zarezerwować stolik.

fotos - kawa
Napisał: Olgierd Rudak
Na podstawie: http://www.flickr.com
kawa - ogląd
Napisał: Olgierd Rudak
Na podstawie: http://www.flickr.com
Imieniny, chrzciny, komunie i 18. urodziny – to najczęstsze rodzaje przyjęć, dla których decydujemy się na lokal. To takie nowoczesne i komfortowe. Niewiele osób wybierają kilkudniowe zakupy,marynowania, gotowanie albo pieczenia, tracąc tak niewielki, zazwyczaj weekendowy czas na kuchnię. Wiele osób zrobi dosłownie wszystko, byle by nie tracić jakże coraz cenniejszego czasu, którego na relaks z roku na rok jest coraz mniej. Bardziej tradycyjni rezygnują z lokalu na rzecz cateringu. Ktoś, kto posiada swój własny ogród i sprzyja mu dobra pogoda, może bez problemu zaplanować imprezę na podwórku. I wszyscy goście na pewno będą zadowoleni!

Z każdym rokiem coraz więcej Polaków korzysta z usług cateringu też na święta. Uwzględniając, że rodziny nie są już tak liczne, jak 20-30 lat temu, koszt zamówienia gotowych posiłków w sklepie lub też restauracji często jest równy lub trochę mniejszy niż koszt samodzielnego przygotowania wszystkiego w domu. Również osoby będące na diecie coraz częściej zgłaszają się do wyspecjalizowanych w żywności dietetycznej firm cateringowych, dzięki czemu mogą mniej czasu spędzić w kuchni, a więcej temu, czego najbardziej pragną – ćwiczeniom, zachowując przy tym zbilansowane posiłki na każdy dzień miesiąca. I zostają jeszcze osoby samotne, które ze względu na nieopłacalność gotowania posiłków dla jednej osoby zwyczajnie rezygnują z samodzielnego gotowania i coraz chętniej wybierają rozwiązania z zewnątrz.

Jakie ma catering opakowania, to już zależne jest od samej firmy. Zwykle większość pakowana jest w tacki do zgrzewarek. zgrzewarki tacek to specjalne urządzenia, za pośrednictwem których można zapakować wszystkie płynne dania, jak: zupy, sosy, sałatki oraz inne tego typu posiłki. Na rynku występują różnego typu modele zgrzewarki tacek – dostępne ezarówno w wersji ręcznej jak również półautomatycznej.

Catering coraz częściej gości na naszych stołach – w domu, w pracy, na przyjęciu u znajomych. Stał się niezastąpioną formą obsługi gastronomicznej różnych imprez firmowych, bankietów, szkoleń. Coraz częściej korzystają z niego także różne ośrodki dla dzieci, takie jak żłobki czy przedszkola, które nie posiadają dostępu do kuchni. Stąd też catering jest główną formą podawania dzieciom posiłków. Współczesne firmy cateringowe są na tyle wyspecjalizowane, że są w stanie przygotować zdrowy i niedrogi posiłek dla każdego, a catering opakowania są na tyle urozmaicone, że możemy w nich umieścić każdy typ żywności – na mniejszy i większy głód.

Opublikowany przez Administrator w dniu 2016-09-05 09:09:27